ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου για το θάνατο του C. R. RAO

Το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε τον θάνατο του διακεκριμένου Στατιστικού παγκοσμίου κύρους και διεθνούς ακτινοβολίας, Καθηγητή Calyampudi Radhakrishna Rao, μιας σπάνιας προσωπικότητας στον κόσμο της Επιστήμης, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών, την Τρίτη 22/08/23 στο Amherst των ΗΠΑ. Η κόρη του δήλωσε στον τοπικό τύπο: «Έφυγε με τόση χάρη, με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή του».

Ο C.R. Rao τιμήθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα (ISI World Statistics Congress στην Οτάβα), με το 2023 International Prize in Statistics ως αναγνώριση της πρωτοποριακής συμβολής του στη Στατιστική έρευνα και εκπαίδευση για πάνω από 75 χρόνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής του Imperial College Guy Nason, Πρόεδρος του International Prize in Statistics Foundation: «Με την απονομή αυτού του βραβείου, τιμούμε το μνημειώδες έργο του C R Rao το οποίο όχι μόνο έφερε επανάσταση στη στατιστική σκέψη στην εποχή του, αλλά συνεχίζει επίσης να ασκεί τεράστια επιρροή στην ανθρώπινη κατανόηση της επιστήμης σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων»

ΝΕΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 
  | 05-09-2023
Το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε τον θάνατο του διακεκριμένου Στατιστικού
  | 12-10-2022
Το Ινστιτούτο Μελέτης και Προώθησης Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών (Ιν.Φ.Α.Φ.) διοργανώνει εκδήλωση
  | 31-08-2022
Το ΓΠΑ εξασφάλισε για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα άδειες χρήσης ενός σύγχρονου και με πολλές δυνατότητες στατιστικού πακέτου.

NEWSLETTER

IσΑΠ

Το Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πειραμάτων (Ι.Σ.Α.Π.) ιδρύθηκε το 2019 και ανήκει στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
idae © Copyright   |   Developed by Stefanos Gkikas
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram