ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

34o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.)

19-05-2022
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ

Από 19 έως 22 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.). Το Ε.Σ.Ι. είναι η Επιστημονική Ένωση των Ελλήνων Στατιστικών και έχει σκοπό την ορθή εφαρμογή και την προαγωγή της θεωρίας της Στατιστικής (www.esi-stat.gr).

Το 34o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής (ΕΣΙ2022) θα διεξαχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) σε συνεργασία του Ε.Σ.Ι. με το Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πειραμάτων (Ι.Σ.Α.Π.) του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Γ.Π.Α.

Το Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει πλέον των 120 ερευνητών, επιστημόνων και φοιτητών από τον ακαδημαϊκό χώρο τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού καθώς και από Οργανισμούς, Τράπεζες και Επιχειρήσεις. Το θέμα του Συνεδρίου είναι

«Στατιστική και Πειραματικές Επιστήμες»

και θα είναι αφιερωμένο,

  • στη συμβολή της Στατιστικής στην πρόοδο των Γεωπονικών Επιστημών και γενικότερα των Πειραματικών Επιστημών καθώς και στη συμβολή της Γεωπονικής Έρευνας στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Στατιστικής Θεωρίας και Μεθοδολογίας. Για το σκοπό αυτό, θα διοργανωθούν ειδικές συνεδρίες με «discussants», συμμετοχή κυρίως επιστημόνων του Γ.Π.Α. και  θέματα από τις γεωπονικές επιστήμες που θέτουν ανοιχτά ερωτήματα ως προς την προσέγγιση ή/και την επιλογή μεθόδων και εργαλείων στη σχεδίαση πειραμάτων και την ανάλυση δεδομένων.

Θα δοθεί έμφαση,

  • στην ανάδειξη της αξίας των εργαλείων επιστημονικής έρευνας, ιδιαιτέρως σε περιόδους πανδημίας. Για το σκοπό αυτό, θα διοργανωθούν ειδικές συνεδρίες και δράσεις που θα εξηγούν με απλό τρόπο τη «στατιστική της πανδημίας» και γενικότερα «πώς δουλεύει» η επιστήμη-πώς τεκμηριώνονται αιτιώδεις σχέσεις. Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο, το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής να συνεισφέρει στο «άνοιγμα των επιστημόνων στην Κοινωνία». Ένα «άνοιγμα» τόσο αναγκαίο στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας αναδύθηκε το πρόβλημα της αμφισβήτησης και της έλλειψης εμπιστοσύνης στην επιστήμη που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνία.

Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://www.gsi-conference.gr/

NEWSLETTER

IσΑΠ

Το Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πειραμάτων (Ι.Σ.Α.Π.) ιδρύθηκε το 2019 και ανήκει στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
idae © Copyright   |   Developed by Stefanos Gkikas
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram