ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

"Περάσματα", Εκδόσεις Ιωλκός, νέο βιβλίο της συναδέλφου κ. Ουρανίας Χρυσαφίνου

14-03-2022

Με χαρά πληροφορηθήκαμε για το νέο βιβλίο «Περάσματα», Εκδόσεις Ιωλκός, της εκλεκτής συναδέλφου, ομότιμης καθηγήτριας του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, κ. Ουρανίας Χρυσαφίνου.  Θερμά συγχαρητήρια και τις πιο καλές ευχές μας!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά την επικράτηση των επαναστατών ήταν καταιγιστικά. Οι Πρόξενοι των εγγυητριών δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίοι βρίσκονταν στη Σμύρνη, έφτασαν στη Σάμο για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα από κοντά. Η νέα Εθνοσυνέλευση συγκλήθηκε επειγόντως στις 11 Νοεμβρίου 1912, μέρα Κυριακή, στον Άγιο Σπυρίδωνα προσκαλώντας όλο τον κόσμο. Ο Σοφούλης απευθυνόμενος στους πολίτες και εκφράζοντας τους πόθους του σαμιακού λαού με πύρινο λόγο διάβασε το ψήφισμα με το οποίο κηρύχτηκε η ένωση της Σάμου με την Ελλάδα. Πέντε Πληρεξούσιοι θα παρέδιδαν το ψήφισμα στο Βασιλιά της Ελλάδας. Η προσωρινή Κυβέρνηση θα αποτελούνταν από τη Βουλή με πρόεδρο τον Σοφούλη. Τέλος, ο Μητροπολίτης ευλόγησε την εθνική σημαία, η οποία υψώθηκε στο Ηγεμονικό μέγαρο.

Είχαμε πάει στην τελετή με τη μητέρα και την Αθηνά αφήνοντας τον Φίλιππο με τη θεία. Εκεί μας περίμενε ο Ιπποκράτης. Για πρώτη φορά τόση χαρά πλημμύρισε το Λιμάνι του Βαθιού σαν ιερό ποτάμι για να ξεπλύνει όλη τη δυστυχία, την καταπίεση και το φόβο της τουρκικής εποπτείας. Ο ταλαιπωρημένος κόσμος ξεσπούσε με όποιον τρόπο ένιωθε για εκείνη την απίστευτη πράξη, που είχε μόλις συντελεστεί και ήταν η δικαίωση των αγώνων τόσων γενιών. Αργότερα, στο σπίτι του Ιπποκράτη είδα το τεύχος της εφημερίδας Αιγαίον, την οποία είχε αρχίσει να εκδίδει ο Ιωάννης Βακιρτζής από το Σεπτέμβριο του 1912. Για το εορταστικό της μέρας είχε δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Ο Ασπασμός προς την Μητέρα Ελλάδα». Ο πρώτος στίχος έλεγε: Ἄνοιξε, μάννα μας γλυκειά, τὴν ἄφθαρτη καρδιά σου / κι ἀγκάλιασέ τα τὰ φτωχά, τὰ μαῦρα τὰ παιδιά σου...

https://iolcos.gr/eshop/titlos/perasmata/

ΝΕΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 
  | 12-10-2022
Το Ινστιτούτο Μελέτης και Προώθησης Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών (Ιν.Φ.Α.Φ.) διοργανώνει εκδήλωση
  | 31-08-2022
Το ΓΠΑ εξασφάλισε για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα άδειες χρήσης ενός σύγχρονου και με πολλές δυνατότητες στατιστικού πακέτου.
  | 07-07-2022
Από τον Prof. Andy Mauromoustakos, University of Arkansas (και προσκεκλημένο μας ομιλητή στο ΕΣΙ2022) λάβαμε

NEWSLETTER

IσΑΠ

Το Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πειραμάτων (Ι.Σ.Α.Π.) ιδρύθηκε το 2019 και ανήκει στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
idae © Copyright   |   Developed by Stefanos Gkikas
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram